Ρύθμιση Ισχύος με τεχνολογία Solid State.

Ένας ρυθμιστής ισχύος (power controller) ρυθμίζει συνεχώς την ισχύ που καταναλώνει ένα μηχάνημα ή ένας θερμαντήρας με έλεγχο φάσης ή βέλτιστο έλεγχο κύκλου. Η ρύθμιση γίνεται κυρίως μέσω λήψης αναλογικού σήματος, όπως σήματος 4 έως 20 mA από ελεγκτή θερμοκρασίας ή ακόμα και με τη λήψη χειροκίνητων ρυθμίσεων απο απλή μεταβλητή αντίσταση. Ακόμα και με τεχνολογία solid state οι επιλογές ρυθμιστών ισχύος μπορούν σήμερα να καλύψουν κάθε βιομηχανική ανάγκη.

Ο εξοπλισμός για επιτυχημένη χρήση ρυθμιστών ισχύος διαφέρει από την μία εφαρμογή στην άλλη. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας προτείνουμε την κατάλληλη λύση και τον εξοπλισμό που ταιριάζει στην δική σας εφαρμογή.

  Αφήστε τα στοιχεία σας και ένας τεχνικός μας σύμβουλος θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

  ή Καλέστε μας στο +30 2107257712

  Προτεινόμενος Εξοπλισμός

  Σειρά GD (SSR) οίκου Gefran

  logic input, heater break alarm (HB), max 40 A
  Η σειρά GD των ρελέ στερεάς κατάστασης (τύπου μηδενικής διασταύρωσης) είναι ενεργοποιητές στερεάς κατάστασης με διάγνωση θραύσης θερμαντήρα (λειτουργία Hb), επιλέξιμη κλίμακα ρεύματος και ρυθμιζόμενο σημείο ρύθμισης. Η προστασία από την υπερθέρμανση διατίθεται ως προαιρετική επιλογή.

  Σειρά GFT οίκου Gefran

  GTF Single leg, μέχρι 250A power controller
  Η σειρά GTF των μικροϋπολογιστών προηγμένων μονάδων ισχύος προσφέρει διάφορες εξόδους ισχύος για χρήση με διαφορετικούς τύπους στοιχείων θέρμανσης.
  Η συσκευή μπορεί επίσης να λειτουργήσει μέσω σειριακής επικοινωνίας Modbus RTU, με αλυσιδωτές συνδέσεις που διευκολύνεται από plug-in RJ10 (τηλεφωνικές) υποδοχές ή με διάφορους τύπους Fieldbus (προαιρετικό).

  Σειρά GTF-Xtra οίκου Gefran

  1 leg μέχρι 60A power controller με προστασία σφάλματος (OFP)
  Ο ελεγκτής ισχύος Gefran GTF-Xtra συνδυάζει τη λειτουργικότητα μιας μονοφασικής, δύο ή τριών φάσεων μονάδας ισχύος και ελεγκτή με τα πλεονεκτήματα της μοναδικής ενσωματωμένης λειτουργίας προστασίας σφαλμάτων αυξημένης τάσης.
  Σε εφαρμογές που υπόκεινται σε διαλείπον βραχυκύκλωμα και υπερφόρτωση, ο ρυθμιστής ισχύος GTF- Xtra μπορεί να προγραμματιστεί για την αυτόματη αποκατάσταση της ισχύος όταν έχει αποκατασταθεί το σφάλμα, αποτρέποντας τον πλήρη τερματισμό της διαδικασίας και τη διατήρηση της παραγωγής.

  Σειρά GFW οίκου Gefran

  Up to 3 legs, 250A power controller
  Το GFW είναι κάτι παραπάνω από ένας ελεγκτής: ενσωματώνει τις λειτουργίες του σε μηχανικές λύσεις, οι οποίες είναι αρθρωτές, συμπαγείς και βελτιστοποιημένες για τον έλεγχο οποιουδήποτε τύπου ηλεκτρικής θέρμανσης σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και αγορών .
  Ο ενσωματωμένος ελεγκτής PID (προαιρετικός) αποκτά άμεσα το σήμα από το θερμοστοιχείο ή το θερμόμετρο αντίστασης και ελέγχει την ισχύ μέσω διπλών συνδέσμων SCR και παρέχει φυσικές εξόδους Relay / Logic για συναγερμούς ή / και λειτουργίες ψύξης.

  Σειρά GQ (SSR) οίκου Gefran

  logic input, max 90 A
  Ο ρελέ μηδενικής διασταύρωσης με αντιπαράλληλη διπλή έξοδο SCR είναι το πιο χρησιμοποιούμενο ρελέ στερεάς κατάστασης σε βιομηχανικές εφαρμογές.
  Στην πραγματικότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φορτία αντίστασης, επαγωγής και χωρητικότητας.
  Αυτός ο ηλεκτρονόμος έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει μεταβατικές εφαρμογές υψηλής αξίας.

  Σειρά GS οίκου Gefran

  logic input, heater break alarm (HB), max 120 A
  Ο μηδενικός ηλεκτρονόμος με με αντιπαράλληλη έξοδο είναι ο πλέον χρησιμοποιούμενος ρελέ στερεάς κατάστασης σε βιομηχανικές εφαρμογές.
  Ο ηλεκτρονόμος “μηδενικής διέλευσης” ενεργοποιείται όταν η τάση συναντήσει το μηδενικό σημείο και αποενεργοποιείται όταν το ρεύμα συναντήσει το μηδενικό σημείο, ανάλογα με τον έλεγχο σήματος στο κύκλωμα εισόδου.

  Σειρά GT (SSR) οίκου Gefran

  analogue input, heater break alarm (HB ), max 120 A
  Η οικογένεια στερεοστατικών ρελέ GT έχει σχεδιαστεί με σκοπό την παροχή πολύ ακριβούς ελέγχου του φορτίου χάρη στην είσοδο αναλογικού ελέγχου, σε τάση 0 … 5V. 0 … 10V ή σε ρεύμα σε 0 … 20/4 … 20mA ή σε ποτενσιόμετρο (από 1Kohm έως 10 Kohm).
  Ο ηλεκτρονικός σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι ο χρόνος κύκλου για την αναλογική τροφοδοσία βελτιστοποιείται αυτόματα.

  Σειρά GTT (SSR) οίκου Gefran

  Single leg SSR, analog input, heater break alarm (HB), max 120A
  Η οικογένεια σημάτων στερεάς κατάστασης GTT έχει σχεδιαστεί με σκοπό την απόλυτα ακριβή έλεγχο του φορτίου από ένα αναλογικό σήμα εισόδου (0-10V ή 0-20 / 4-20mA) ή ένα ποτενσιόμετρο (από 1kOhm έως 10kOhm).
  Ο ηλεκτρονικός σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι ο χρόνος κύκλου για την αναλογική τροφοδοσία βελτιστοποιείται αυτόματα.